Gry Forssell

Fullständigt namn: Gry Charlotta Kossek Forssell

Födelseår: 16 februari 1973

Uppvuxen i: Luleå

Familj: Gift med Alex Kossek och vi har barnen Vincent och Nikki.

Husdjur: Jag har precis skaffat en världsgullig hund som heter Bosse och jag gillar amerikanska gamla bilar. Och snöskotrar.

Bor: Enskede.

Karriär: Gry Forssell gick från att vara ridlärare till att bli programledare i TV och radio vid 19-års ålder. Du har bland annat sett henne leda Silikon, Big Brother, Körslaget och Sommarkrysset.

Dold talang: Jag är en hejare på att prata baklänges.

Detta vet de flesta inte om mig: Jag är barnskötare och har jobbat extra på dagis.

Bästa resmål: Luleå skärgård.

Största rädsla: Sjukdomar och höjder.

Bästa på TV: Amigo Grande på Barnkanalen, Ola Selmen är ett geni.

Favoritmaträtt: Grillad fisk.

Vad jag gör när jag inte syns på TV: Jag har haft två hästar när jag växte upp så jag rider gärna.

Utmärkelser: Årets bästa morgonprogram och Årets bästa underhållningsprogram från svenska radioakademien några år och några hopptävlingar när jag var tonåring (med hästar alltså).

Mest stolt över: Jobbmässigt så är det nog att jag får jobba med så fina program och proffsiga människor, privat så är det såklart barnen.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: När jag fick fel besked i min öronsnäcka angående röstningsresultatet i Körslaget och det blev ett jäkla rabalder.

Aktuell: I Gladiatorerna, Sommarkrysset och Äntligen morgon på Mix Megapol.

Gry Forssell i sociala medier

Artiklar

Gry Forssell är ny programledare för Sveriges Bästa!

Efter uppehåll under 2017 är det minnesrika listprogrammet som drog miljonpublik tillbaka och TV4 är väldigt glada över att presentera Gry Forssell som ny...

Efter uppehåll under 2017 är det minnesrika listprogrammet som drog miljonpublik tillbaka och TV4 är väldigt glada över att presentera Gry Forssell som ny programledare.

Jag ser oerhört mycket fram emot att få nagelfara så mycket härlig tv-historia och är helt prillig över att få möta människorna i och bakom några av Sveriges största (bästa) tv-ögonblick!

Jag är jätteglad över att få ta över Sveriges Bästa och hoppas på att kanske få vara med om saker som kan komma att platsa på framtida listor, säger Gry Forssell.

Programmets grundpelare av humor, känslor och nostalgi är kvar, men nominering- och röstningsstrukturen har gjorts om för att ge ett större värde till utmärkelserna. I den nya säsongen har en jury med stora kunskaper inom populärkultur valt ut tio kandidater i varje kategori och sedan var det svenska folkets uppgift att rösta fram vinnaren. För att få ett statistiskt säkerställt resultat så utfördes omröstning av SIFO.

Sveriges bästa har premiär tisdagen den 6 mars i TV4 och på TV4 Play.

Vill du sitta i publiken? Klicka här!