Håkan Iwar

Håkan Iwar är programpresentatör på TV4.

Fullständigt namn: Sven Håkan Iwar

Födelseår: 20 november 1975

Uppvuxen i: Gränby i Uppsala

Familj: Frun Erika, dottern Viola och tvillingarna Sonja och Liv

Husdjur: Räknas barnen? =D

Bor: Solna

Karriär: Kvällstidningsreporter, nyhetsredaktör och en hel drös saker på TV4 inkl. moderedaktör, sidekick i Nyhetsmorgon, programledare på TV4News-kanalen och kanalröst för TV11. Numera hallåa i TV4.

Dold talang: Känner igen låtintron så snabbt att det är snudd på trist att ha med mig på musikquiz. Pratar ganska bra danska och spanska.

Detta vet de flesta inte om mig: Blir lätt rörd över saker. Gråter som ett barn till tv, film och till och med tv-spel. Skojar inte, jag kan lipa så jag hulkar åt nån Disneyfilm.

Bästa resmål: Där jag inte har varit än – San Fransisco, New Orleans, Berlin, Kuba och Sardinien är några platser.

Största rädsla: Spindlar. Fy i helvete vad äckliga de är. Varför måste de finnas? Vad VILL de?

Bästa på tv: Silicon Valley, True Detective, So you think you can dance, Äntligen hemma och Ernst – både älskar och hatar Ernstprogrammen.

Favoritmaträtt: Blodigt kött, lyxigt färskbröd med bara smör och så det mesta med koriander i.

Vad jag gör när jag inte syns på tv: Böjer mig framåt och plockar upp saker som barnen har slängt på golvet. Om och om igen. Och så spelar golf så ofta som det går.

Utmärkelser: Lade ut det uppenbara skämtet på Instagram att jag skulle ha vunnit Kristallen i kategorin ”Bästa hallåa” och fick så många grattishälsningar (även från branschfolk) att jag inte hade mage att påpeka att den kategorin inte finns – särskilt som TV4:gruppen är de enda som har hallåor numera.

Mest stolt över: Kvinnorna i mitt liv – fru, döttrar och min mamma.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: Stått och flaggat hårt en hel kväll för en fotbollsmatch ända in till matchstart – den visade sig sedan gå i en HELT annan kanal. Det var inte mitt fel i och för sig eftersom kanalchefen hade kastat om matcherna i sista minut men det visste ju inte tittarna.

Håkan Iwar i sociala medier